февруари 2022

Љубов кон себе

Сè започнува со љубов, што и да правите, каде и да одите, љубовта е мотив избирајќи ги најсуштински мисли и ги спојува во целина што ние ја нарекуваме - суштина на животот.

Кралицата на семињата

Што претставува чиа семе? Чиа (salvia hispanica) е едногодишно тревно растение, кое припаѓа на фамилијата Labiatae. Расте во лето, од расад за да развие бујно зелено зеленило пред да произведе долги цветови кои се или виолетови или, поретко бели. Овие цвеќиња се развиваат во мешунки за семиња за да создадат семе