Author: Nadica Gorgieva

Self-Love

Сè започнува со љубов, што и да правите, каде и да одите, љубовта е мотив избирајќи ги најсуштински мисли и ги спојува во целина што ние ја нарекуваме - суштина на животот.

The Queen of all Seeds

Што претставува чиа семе? Чиа (salvia hispanica) е едногодишно тревно растение, кое припаѓа на фамилијата Labiatae. Расте во лето, од расад за да развие бујно зелено зеленило пред да произведе долги цветови кои се или виолетови или, поретко бели. Овие цвеќиња се развиваат во мешунки за семиња за да создадат семе

Sisters in Entrepreneurship

Што ви беше инспирација да го создадете брендот ChiaDia?Водени од мотивот за здраво тело - здрав дух кој соодвествува на нашиот healthy lifestyle, како и согледувајќи ја моменталната глобална ситуација со пандемијата и потребата од поголем избор на пијалоци базирани на природни состојки, решивме да создадеме енергетски природен чиа пијалок

Interview for "Innovation"

Надица и Верица Горгиеви се сестри кои својот животен стил посветен на здравиот живот и здравата исхрана ги поттикна да започнат една приказна наречена ChiaDia. Се работи за нов и иновативен здрав пијалок на база на чиа, со четири различни вкусови, без шеќери и адитиви, наменет за сите потрошувачи кои